Въпроси

С какво Cult of Pleasure and Pain е по-различна от останалите ескейп стаи?
С няколко неща. На първо място с уникалната си тематика. Ние сме единствената (за момента) ескейп стая насочена към пълнолетната публика, базирана на еротична тематика. На второ място, докато останалите ескейп стаи са по-скоро в духа на детективски, приключенски филм или филми на ужасите, ние залагаме на концепция в стил „Широко затворени очи“. Стенли Кубрик е велик! На трето, но не на последно място, концепцията и визията на стаята са базирани на действителни места (може и да Ви разкрием кои).

 

От колко души трябва да се състои отбора?
Отборът трябва да се състои от най-малко двама и най-много четирима играчи. Самостоятелен играч не би могъл да използва Стаята поради физическата невъзможност да реши сам част от загадките, а повече от четирима души ще си пречат и ще изгубят част от удоволствието.

 

 

Все пак няма ли да пуснете 5-6 човека, нали си плащат?
Парите не са най-важното и ние вярваме, че доброто и пълноценно прекарване е много по-важно от няколко лева повече. По тази причина сме ограничили максималният брой на участниците до четирима и не правим изключения.

 

 

Колко време продължава играта?
Целта Ви е да излезете от Стаята за не повече от 69 (шестдесет и девет) минути. Не, времетраенето не е случайно.

 

 

Ако не успеем да излезем в предвиденото време ще ни изгоните ли?
Ние не сме лоши хора и ако след Вас няма друга група ще Ви оставим да довършите играта в рамките на разумното. Ако все пак след Вас чакат други играчи, ще се наложи да Ви помолим да напуснете, като обещаваме да не Ви разкриваме нерешената част от загадките ;)

 

 

Има ли ограничение във възрастта на играчите?
Поради специфичната тематика на стаята, лица под 18 години не се допускат.

 

 

Аз съм на 17 години и 11 месеца, все пак няма ли да направите изключение?
Водени от желанието си да спазваме изискването на българското законодателство, за наше голямо съжаление, няма да можем да Ви допуснем до играта, но след един месец, щом имате навършени 18 години, сте добре дошли.

 

 

Има ли нещо страшно в играта?
Не, в играта няма абсолютно нищо страшно. Намираме изскачането на хора, пускането на резки стресиращи звуци и осветяване, както и други подобни прийоми за изнервящи и не ги практикуваме. Причината стаята да не е подходяща за лица под 18 години е съвсем друга ;)

 

 

Играта подходяща ли е за организирани събития (тиймбилдинг, ергенско/моминско парти и пр.)?
Играта е изключително подходяща за подобни мероприятия, веднъж защото поощрява отборния дух и втори път заради „пикантния“ си характер, който помага лесно да бъдат преодолени определени задръжки.

 

 

Има ли нужда от специфична подготовка?
Не, такава не е необходима. Също така ще Ви помолим да оставите мобилни устройства, фотоапарати, записващи устройства и пр., които ще бъдат надлежно заключени в подсигурена каса до приключване на играта.

 

 

Мога ли да изляза преди да е приключила играта?
Можете да излезете от играта по всяко време, без значение на причината. Останалите играчи ще могат да продължат след Вашето напускане (освен, ако не сте само двама играчи, което ще направи продължаването на играта невъзможно).

 

 

Защо ни слушате и наблюдавате по време на играта?
За да можем във всеки момент да Ви помогнем с подсказка или напътствие, в случай че се затрудните. Ние не записваме и не съхраняваме записи от Вашата игра, вярвайки че каквото става в Стаята, остава в Стаята ;)

 

 

Колко време преди играта трябва да сме на място?
Играта предполага инструктаж и подписване на Декларация (текстът можете да видите тук), така че ще се радваме да бъдете на място 15 (петнадесет) минути по-рано. При закъснение по-голямо от 30 (тридесет) минути си запазваме правото да не проведем Играта.